duminică, 21 octombrie 2012

Miercurea Muzicala episodul 1,2,3 si 4.

-----------------------------------------
Ep.1 
Mă relaxez după o ora jumătate de bătut ritmuri cu 4 oameni ...WTF?
Deci, vin eu, așteptând sa îmi vad cei doi chitariști cu care cant, AND SUDDENLY, 4 PEOPLE WALK IN! Un bass - okay, doua chitari - din care una "nici măcar nu era din formație" - okay, dar trei chitari, frate? Nu spun ca nu cântau bine, nu, cântau FOARTE bine, dar.... dar TREI CHITARI! :)) 

Nici nu mai spun ca doi chitariști vroiau neapărat pe overdrive si una apăsa pe pedala unei tobe(VINTAGE, MIGHT I ADD)
care ședea in mijlocul salii, cu scopul de a fi vânduta mai târziu
...Deci.. stai, sa fiu coerent... M-am trezit cu 4 inși, din care doar 2 trebuiau sa apăra, Rusescu fiind ocupat cu altceva ).. SUDDENLY, A GUITARIST WALKS IN, baga cablu; vine si Matei, ca sa audă si el de la cineva ca, cânta el cel mai bine si sa se îndoape cu „ciupercuțe” după ce transforma Rockschool intr-un stat independent cu droguri legalizate; un basist, si anume Horia; eu care stăteam cu capu’ pe toba mica, sprijinit pe bete, ASTEPTAND ORGANIZARE!

Iron Maiden, respect, dar nu cred ca voi putea sa cant cu trei chitari vreodată ...Poate daca nu sunt mereu pe droguri, cum a fost Matei). What was that about, man?

Amuzant, da, dar tot nebunie :)). So much for a "chillax" band practice...

And so, Andreas
, the quest to add a decent groove to our band continues...


----------------------------------------------
Ep.2
Mda, m-am gandit sa i-au sfatul lui 
Andreas si sa scriu cate un episodul de genul asta in fiecare Miercuri, ziua "muzicala".

In loc de repetitii, am facut ceva mai special... si epic. Am fost la Workshop-ul lui Thomas Lang din Silver Church Club, astazi la 7:00 Miercuri. Omul este genial. Daca Bonzo are putere cruda, Neil Peart are viteza si sunete mai 'extraterestre', Thomas Lang
are tehnica, precizie, carisma si timp... Omul si-a construit proprile cinele! Din pacate, nu am putut filma. Sper sa apare eventual o inregistrare care sa captureze cum trebuie epicness-ul acesti om. Din majoritatea videoclipurilor cu Thomas Lang, nu l-am vazut ca pe o persoana foarte atletica...Gen, vine acest dublu Lang, de doua ori cat Radu, la un set imens de tobe DW. Se aseaza, dupa ce announcer-ul ii spune gresit numele, in ciuda faptului ca PESTE TOT ERA SCRIS LANG LANG LANG!!!!!! si spune buna ziua.... Fara multe cuvinte, ne arata un mic "solo" care l-a inventat in jurul lunii asteia.... I hope the drums were over 18, because they sure had a great time. Felul in care omul asta isi sincroniza picoarele cu mainile era extraterestru! Am avut norocul sa prind un loc exact in fata lui. Nu lovea chiar atat de tare, dar avea tehnica. Tehnica de tehnica. Toata loviturile lui erau calculate, chiar si efectele stateau pe timp. A improvizat la un moment dat, cand, in timpul aplauzelor, eu am inceput sa aplaud pe pe ritm, a aratat spre mine si a dat din cap, ne-a facut semn sa facem toti ce face el, si a inceput sa cante pe ritmul tinut de noi. O sa scriu cateva dintre raspunsurile lui la intrebarile noastre.

"How do you keep separate beats with your legs and hands?" " THAT'S A VERY LONG ANSWER, but you can read about it on the DVD, although..." si ii explica tehnica lui. Practic, facea simple, duble, triplete, paradiddle, 6/6 si tot asa pe pedala dubla... Inca ceva, avea 3 pedale, una langa alta, fiecare lovind in altceva ( la piciorul drept ). Avea un cymbal de picior, care suna genal, double bass-u si un hit-hat de thrash. Dupaia spune cum mai i-a ritmuri facute decat cu mainile, si le transforma pe pedale... and something very mindblowing.... Cum gandeste pe diagonala cand isi inverseaza mainile, in asa fel incat pedala stanga > mana dreapta, pedala dreapta > mana stanga. La piciorul stang, a facut un fel de cymbal-hit-hat, care suna genial. Chinese drum, I believe.
Dupa ce a stat jumatate de ora sa explice asta, a spus:
"If you don't have a girlfriend, it's a perfect thing to practice".

L-am intrebat si eu cateva lucruri mai putin complicate...

"What's your favourite band?"
"I have no favourite band. Thousands. I would sit here all day and forget some of them. I like them all....all the good ones. What's yours?"
"I'm guessing...Led Zeppelin".
"Bonzo power! *metal horns and a short Bonzo solo*. Still, I am a man of great versatility, so I can't stick to one genre or band".

Cineva a intrebat si care este tobosarul care l-a influentat cel mai mult....

"Buddy Rich and Ringo Starr"
"Do you use any influences in your beats?"
Not really...but I still use this *Bonzo raw power beat*.

Sigur, au fost si intrebarii cu raspunsuri mai random, gen...

"How much do you practice per day?"
"Zero hours. At first, around 2-3 hours a day".
"Since when do you play the drums?"
"Two years. I play on the weekends." *laughter* "Nope, I started 20 years ago. I'm 25. Just kiddin', been playing since 5 and I am 45".

"How do you warm-up?"
"Simple. I don't warm up. It's not very social. Imagine staying in the dressing room before the show, everybody is talking and stuff, and you are beating the shit out of some chair or something. Next thing you know, you are on the hallway".

"How do you communicate with the band?"
"Using my mouth. What do you think? I yell as loud as I can and make gestures"

"Do you think it's important to know the other band members' instruments?"
"It's not required, but it can be useful knowing more about music, but not that important".

Hihihi..."What do you think of the drum-bass relation?"
"The drum is very important... The bass, not so much"
*laughter*
"...just kiddin', I play the bass, all instruments are important. If you see me here, doing all this hard stuff and using mobility to entertain you all with these amazing solos, during a song, you are usually like *bang-ba-bang-ba-bang-ba-bang-ba*"

Matei... asta pentru tine.
"What quality do you find most important in a band?"
"Cooperation"
"What do you do when a guitarist WONT cooperate?"
"You slap some sense into him"

"What's the most important quality of a drummer you like, or drummers in general?"
"Mobility...and TIME-KEEPING. Mostly Time-Keeping"
"How about speed?"
"Speed is important in a lot of genres/songs, but you need to keep it. Keep the time, no matter the tricks, the beats or anything you do, you need to keep the time. Feel it".

Thomas Lang, respect. Sper sa il mai vedem la noi in tara.

Uite si un cantec facut de el si formatia sa din prezent, stORK. http://www.youtube.com/watch?v=bKJJchrbdkE&feature=related


-----------------------------------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=mpaPBCBjSVc ( Black Keys, Tighten Up )
Ep. 3, 10.10.2012. "Suna okay...Dar suna si mai bine pe un stadion" - Mihai 

Vai de volumu' amplificatoarelor 
si toate tombele mari din lume, e dezastru in sala de repetitii. In jurul orei opt, Miercurea, pe undeva prin Bucuresti - urmariti sunetul si o sa gasiti locatia nedestainuita - se aude un tipat...un urlet, nu, un planset...Stai...NU!...Este...este formatia "nonconformista", cosmarul oricarui cocalar, THE INTERNATIONAL RAILWAYS OF METAL, I.R.M. - supranumita "Caile Ferate Metalista, C.F.M".

In aceasta zi mareata de 10 octombrie, I.R.M. a spart bariera decibelilor si a ajuns intr-o zona a muzicii eterne unde orice tema intra intr-o stare psihedelica a sufletului uman si animal.
Realitatea nu exista cand I.R.M. canta, deoarece... deoarece... sunetul este atat de...atat de...ATAT DE TARE INCAT NU O AUZI!!!!!
Dupa 30 de minute de solo-uri aleatorii si exprimari ofensive si reciproce catre membrii formatiei, "pleonasmaticii" de noi au reusit sa bage o tema.

Dupa ce fiecare creator "al irealitatii" si-a bagat instrumentul in amplificator si a "fortat intrarea in clopotnita" cu niste unde sonore ce "violeaza auditiv", am cantat si noi de cateva ori mareata noastra piesa, "Railway to the Purgatory", derivat de la "Railway to the Imaginarium", care nu a fost o denumire demna de Forever.

In final, a iesit o tema cu o introducere creativa efectuata de un tobosar creativ ce manuieste creativatea intr-un fel cat de creativ se poate pana in limitele creativitatii, adica eu. Multumesc, 
Nina:D!

Introducerea a evoluat si tema... a ramas la acelasi stadiu... pana ce ne-a salvat Mihai.
Intr-un final, ritmul s-a imbinat cu tema si cu corzile basului si au dat naster...a, stai, am uitat de cealalata chitara. Nevermind. Ritmul s-a imbinat cu tema si cu corzile basului... A, DA! si cu cealalta chitara...

Poate putem sa numit haos-ul asta un cantec, daca nu se incurca toata lumea dupa 4 masuri. Horia se panicheaza, eu uit de pauza aia gen "Dead and Gone", de la Black Keys(
http://www.youtube.com/watch?v=on5kklX2fR8);Forever da volumu la maxim si explodeaza chitara ( aici, minutul 1:07http://www.youtube.com/watch?v=fxoxw9Dq6kw scena din “Back To The Future”, cand isi pune chitara in amplificator)...annnnnnnnnnd everything goes to hell.

IPOTETIC VORBIND, AR TREBUI SA SUNE BINE. Practic - o sa mai lucram.

This has been yours truly,
The Drummer.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Miercurea Muzicala, Episodul 4. Success? Wait... Almoooooooooooost. 
Sunetul ascutit al corzilor neacordate conduc ritmurile "voodoo" ale mele, 
cu bass-ul insistent si cu tipetele groase ale lui Forever....

Din sala de repetitii se aude un strigat, un tiuit mic, o coarda, un ritm si un urlet strigator la cer - vai, ferioviarii nostrii au reusit sa bage un cantec... oarecum. Prin nebunia amplificatoarelor, atot-neacordatul 
Horia, capul-de-metal Forever, Cristi... mda, Cristi si Time Keeper-ul etern, David - acest grup genial a reusit sa... sa... CANTE CEVA COERENT! saaaaaau...stai un pic... ce e cu volumu' ala? Forever... nu! Ce faci cu chitara! Nu ma lovi! Nuuu! AJUTOR ASFAWEF!#EQFDWEFEWFQWE21E2143T3QFTG32TATGERGTWASHYWAEHUREUAWYWTGAWETWETQ324

Forever a avut un moment de relevatie, si l-a exprimat prin violenta. Inspiratia lui a fost sa dea jos un cinel cu chitara. Un gest respectabil... dar tot a avut o revelatie - cantat....a cantat... ppp..pe....PE CLING! Am cantat....am cantat ceva mai casual! Mai light - insfarsit ceva mai relaxant...
A, stai, Cristi inca e pe overdrive :\.

In final, macar aveam un groove. Doar ca la mine ritmul nu era de groove. Intr-o nebunie psichadelica, poate aceste sunete sunau perfect coerent si solo-ul genial al lui Forever era ( poate ) in aceeasi gama ca restul cantecului - mda, sigur...

Dar am facut progres! In loc de 30 de minute de cearta, bataie si "bagat in prize", am avut 29.9 de minute de cearta, bataie, si "bagat in prize", iar restul a fost cantat, compus




.... si... pai... cearta, bataie si "bagat in prize".

Important este ca suna tare. La final am eu un solo, deci salvez restul feroviarilor ( traducerea interesanta de la The Railwaymen ) - cineva atat de epic ca mine nu poate sa plictiseasca publicul.

La ora aceasta de 00:27 noaptea, cand poate fii tarziu sau devreme, depinde de pucntul tau de vedere si de unde privesti - am ramas prins, totusi necaptivat, de teme si de alte lucruri fara-de-muzica, asa ca pe fundal ma tine treaz legendarul John Lee Hooker 
http://www.youtube.com/watch?v=7rLNpH_6ih0 , dar in acelasi timp ma si adoarme cu http://www.youtube.com/watch?v=pkhOfbTwjro&feature=autoplay&list=AL94UKMTqg-9BKpWeEGAp2-3CoRKs0ZpY0&playnext=22 si cu Highway 13 http://www.youtube.com/watch?v=LlwJRk09I5U&feature=related . Simt ca si cum adorm la volan, iar la tastatura.... close enough. Prin corzi, ritmuri de jazz si memorii "metaliste", ma retrag incet....

Sa va bata Rock-ul intelepciune,

Cu stima,
Tobosarul




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu