miercuri, 5 decembrie 2012

Ganduri albe si profunde, de marti seara...

Inainte de a incepe a debarasa profunzimi, pentru cei ce au timpul necesar si sunt interesati, o sa     postez o colectie de "replici".

Pe viitor o sa creasca, cu cat gasesc conversatii din ce in ce mai interesante.
Tin sa va spun; defapt, - sa va rog: nu luati in considerare greselile gramaticale a tuturor membrilor conversatilor... Altceva, toate opinile intelectuale din aceste conversatii sunt discutabile, si, mai mult ca sigur, - este posibil sa le dovedesti invaliditatea. Dar, in cazul asta, - eu stau pe langa opinia mea, pana cand o sa imi formez alta...Din nou, sa nu va ganditi la mine ca la cine stie ce ego-maniac, conversatile astea sunt puse aici doar si doar de dragul de a va da material decent si discutabil, care sa va intereseze dintr-un punct de vedere cat mai inteligent. Fiecare are dreptul la propriile opinii, si, in cazul asta, - sunt sigur ca sunt multe persoane mult mai intelepte ca mine, si ca nu ar trebui sa vorbesc de unele lucruri la momentele astea din viata mea, dar tot o fac, - deoarece sunt o persoana ce nu numai vorbeste, dar si spune lucruri...

Uitati si un cantec, din albumul care l-am ascultat scriind acest articol...


In contrast cu alt cantec, poate mai profund, de la unii dintre cei mai respectati rockeri ai prezentului, the Black Keys. Attack and Release a fost un album genial.




O COLECTIE DE CONVERSATII  CE  APROPRIE URECHEA DE PERETE

#1: Notificare virtuala ca dam test la romana…

Magda Nicoara: daa :((((
David A. Marin: Mă simt dezamăgit ca singurul lucru pe care îl găsesc pe wall după ce mai stau cu capu'-n caiet este, ghiciti voi...SCOALA! Dude... Adică, înțeleg, e mai bine sa știm sau sa fim anunțați, dar...Dude.
Magda Nicoara:  nashpa ce vrei si u akm ?! :)))
Victor Constantin Sorlescu :))
David A. Marin Pace si iubire, in contrast cu haos si pasiune ( intr-un fel cat mai pozitiv, desigur )....Sau poate nici asta nu vreau. Ceea ce universul așterne in fata factorilor, aia se întâmpla.
David A. Marin ...It just seemed like a nice good ol'thing to say...
Magda Nicoara daaa iubireee :x :x :x ....
David A. Marin ....nu uita de haos si pasiune. Viața-i un contrast imperfect, dar nu știu daca e Arghezi sa spargă linia dintre ele...
Magda Nicoara lasa haosul :-j mie imi place iubire si pasiune ,te iubesc cand zici cuvintele astea doua David :x :x :x :))))))))))
Victor Constantin Sorlescu Declaratii:))
Magda Nicoara Jet victor
David A. Marin Fara haos, nu-i pasiune; fara pasiune, nu-i iubire. "Domnește ura plina de iubire, Pe când iubirea duce la pierire. Iubirea aicea-i ura. S-a născut Doar dintr-un fleac, știm bine, la-început. Ce ușurința grea! Voioasa jale! Un haos plin de forme ideale". Si repet, "Un haos plin de forme ideale" - William Shakespeare. Philosophy, motherfucka'!
Magda Nothing to do here ... :))))))
David A. Marin Si acuma, unrelated; de aceea nu sunt nici Jedi nici Sith. Ce vrei, poate vorbesc si profunzimi, dar sunt si "geek". Nu îmi place tocilar. E prea aspru. Prea stereotipic. In sfârșit, uite doua extrageri: Jedi Code: "Passion, yet serenity.
Chaos, yet harmony". Nope, man. Passion is important, and so is chaos AND harmony. Si acum din Sith Code: "Peace is a lie, there is only passion". Fail, pacea si pasiunea sunt proporționale... Măcar asta m-a mai invatat matematica.
David A. Marin Codul meu personal ar fi, in mare... "Cu aroganta, dar si cu emoție; Cu haos, deci cu pasiune, deci cu iubire, deci cu pace; Cu imperfecțiune, dar in drumul spre perfect..."

Magda David esti un filozof :)))) you should write a book... :-? :)))))
David A. Marin Tu ce crezi ca e pe blog-ul meu? Poeziile alea merg intr-o colecție, au o tema acolo in comun, nu degeaba se numesc "Versetele Arogantei". O sa se ajungă si acolo...
Magda Dunno ?! I rarely understand what are you sayin' .... :))) the rest is like bla bla , something intelligent...blabla , david is very intelligent ...bla bla , and in the end : "You are right David ! We should do that ! " , so I don't really understand your words .... :)))))))))))))))
David A. Marin Principiul "Go with the crowd, man...Just go with the crowd..."
Magda  Yeah... sort of... :))))))
Magda  Don't blame me for that... :)))) I'm not reading's biggest fan :))))))

#2: Filozofie virtuala….

Andreea Vențilă: ‎'' Caută să trăieşti. Amintirile sunt pentru cei mai bătrâni ''
David A. Marin "Aroganta anilor trebuie sa se lase invata de tinerețe"
- Edmund Burke
Andreea Vențilă dar trebuie să te bucuri de tinerețe,si la batranete iți poți readuce aminte de tinerete. nu asa e procedura?
David A. Marin Da, depinde si de filozofia vieții tale, dar ideea citatului era ca un om batran sa invete din lucrurile pe care le-a facut in tinerete. Controversial enough.
Andreea Vențilă un om care îmbătrâneste devine copil din nou,adica nu trebuie neapărat sa inveți ceva din tinerețe:D
David A. Marin Defapt, cu batranetea se acumulează înțelepciune; dar pe langa înțelepciune se acumulează si ura, si aroganta, si râni si lovituri, si frica si multe alte emoții bune sau rele. Ideea este ca, cel putin in opinia mea, fara haos nu exista pasiune( - pasiunea, care poate fi pierduta de unii batrani(cu certitudine nu de Hugh Hefner, in orice caz). Fara pasiune nu exista iubire, si fara iubire nu exista pace. Omul are nevoie de cercul acesta in viața lui, constant oriunde merge si in orice face. E o armonie a vieții. In batranete, are tendința de a uita de haos, a încerca sa îl înlocuiască cu pace, - dar așa cercul nu mai este natural. Trebuie sa se uite in urma, sa relateze, si sa continue. Cum spune Frank Lloyd Wright, "Devreme in viața, a trebuit sa aleg dintre aroganta onesta si umilitate ipocrita. Am ales prima varianta si nu vad nici un motiv pentru care sa o schimb acum."
Andreea Vențilă niște amintiri face un bătrân să se comporte mai 'rațional' ,si il poate 'îndulci' ; bine,niste amintiri frumoase,însă unii oameni nu au avut o viață foarte minunată,dar există acolo ceva frumos in viata fiecărui om ,însă suntem prea orgolioși să recunoastem asta. da,ai dreptate,si haosul este necesar,si uite așa (din haos) totul se transformă in ceva agitat. bătrânii sunt irascibili,nu te poti intelege cu ei,si nici ei nu gandurile lor
David A. Marin Asta-i problema. Din aroganta si simplitatea, - simplitate nu neapărat, se invata. Se invata si din cercul haos-->pasiune(sau invers, dar depinde... este un cerc foarte sensibil)--->iubire---->pace. Pacea si haosul sunt proporționale. Pasiunea si iubirea la fel. Si pe diagonala, haosul si pasiunea merg perfect, la fel si iubirea cu pacea.. Ideea este sa inveti din tinerețea ta, cel putin in general, - nu in situații speciale. Traieste acum, amintește-ti mai tarziu, dar nu regreta, - invata. Invata nu din greșeli, dar din azot-prezentul cerc al vieții.

#3 Mai multa filozofie virtuala
David A. Marin: Mi-a spus astăzi o persoana cu o fire poetica plina de inspirație  "Invata din suferința altora, de preferat nu a ta, si din bucuria ta si a altora”.
David A. Marin: Trebuie sa trec aia undeva.
Andreea Vențilă: ce frumos. pare un om trecut prin viață
David A. Marin: Dap. Foarte de treaba omul, the guy which you would ask for advice for literally anything. Not anything but...still.
Andreea Vențilă: ca si proful meu de fizica. omul ăla știe de toate
David A. Marin: Vezi, nu îl cunosc, dar pot spune asta.
Daca a trecut de 50 de ani, si mai compara sau mai vorbește din când in când de viața, înseamnă ca a avut momente de frica.
Momente in care radicalul i s-a părut mai ușor decât subiectivul.
Mai radical.
Asta-i diferența dintre artiști si matematicieni. Defapt, sunt foarte similari. Sunt dependenți unii de alții…
Excepție face Einstein.
Andreea Vențilă: nu toți oamenii au momente de frică? oricum,el nu prea vorbește despre viața lui,ci doar zice chestii care uneori chiar ne lasă cu gura căscata,gen știe si cele mai mici detalii
David A. Marin: Ah. In sfârșit, ideea este ca frica o avem toți...
Dar viața in da o alegere.
Sa lucrezi cu ceea ce este dat si sa dat pentru ca alții sa lucreze, pentru a tine sistemul funcțional si pentru a lupta din umbra...
Sau... stai așa sa caut o foaie…
Vreau sa citez...
Ex Libris, de Tudor Arghezi...
"Dar jertfa lui zadarnica se pare,
Pe cat e ghierlesul cârtii de frumos.
Carte iubita, fara de folos,
Tu nu răspunzi la nici întrebare"...
è "Tu nu răspunzi la nici o întrebare"...
Arta va pune mereu întrebări, cu speranța de a le răspunde in agonia de a le găsi...
Cream, rezolvam sau doar cream.
Știința face supraviețuirea posibila. Arta da inca un motiv pentru a supraviețui....
I am a genius with that last one there.
I see my name engraved on it in 20 years.
Si da, știu, sunt ego-maniac…
Andreea Vențilă: Hihi… stii ce e amuzant? Faptul ca unii oamenii chiar urăsc știința, la propriu… insa totul e făcut din știință,si daca știința nu ar exista nu ar mai fi lumea in care trăiesc oamenii..
_______________________________________________________________________________


Astazi am intalnit o persoana care mi-a dat de gandit un lucru foarte valoros, dintr-un punct de vedere intelectual, dar si spiritual. In capul meu plin de ganduri fugitive, am mai modificat ideea versurilor albe, si am ajuns la un lucru la care am dat din cap si am ranjit... Sigur, nu am pus intregul mesaj, pentru ca as pierde esenta lui daca as facea asta.
"Invata din suferinta altora, si din a ta, dar de preferat nu a ta... Invata din bucuria ta, dar si din bucuria altora"
M-am gandit sa il pun aici, alaturi de atot-profundele cioturi despre viata, muzica si film...                                               Alt citat al zilei, si probabil altul de trecut in portofoliul meu:
"Early in life I had to choose between honest arrogance and hypocritical humility. I chose the former and have seen no reason to change" - Frank Lloyd Wright

Notati autorul acestui citat. Frank Lloyd Wright. Ha. Un arhitect care s-a inteles bine cu filozofia, dar nu ma asteptam de la un citat care sa ma atinga pe suflet atat de tare ca acesta. Da, starneste controversă de la omul radical, dar controversa ma va face mereu sa zambesc, precum si umorul controversat....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu