duminică, 24 martie 2013

Short and profound comments about movies: The Big Lebowski


Initial cu gandul sa facem maraton Lord of The Rings, era mult prea complex si complicat si luuuuung pentru starea noastra de spirit.

Asa, filmu' asta a fost lucrul de care aveam nevoie dupa saptamana asta deocheata. Relativ calma la origini, dar cu mici "distractii" de la prezent. In final, ma simteam constant miscandu-ma de la gandirea "Carpe Diem".

Dupa ce am stat la filmu' asta, asteptand ceva plot-twist extrem, ceva schimbare cruciala, ceva actiune extremista, am fost captivat intr-o stare de calmitatea si de "Chill" pe care au instaurat-o orgasmic fratii Coen.

Ceea ce pot sa zic este ca actiunea era plina de intorsaturi, si in ciuda faptului ca era relativ statica, compenseaza prin scenele unde se drogheaza respectivu'...

Ca si capodopera vizuala si auditiva, a excelat pentru starea mea... Scenele cu droguri se pot compara cu cu faza din Pulp Fiction unde ia Vincent heroina. Awesomely done.

In final, dupa atatea schimbari si atatea lucruri care m-au facut sa ravnesc la un plot-twist extrem, tot ce s-a accentuat frumos a fost morala. Morala controversa prin care iti induce faptul ca, dupa atatea lucruri nefolositoare, exista ideologia lui "The Dude
Lebowski", ci anume faptul ca uneori suntem prinsi prea mult in intriga cotidiana si in intamplarile vietii de zi cu zi, incat uitam de un simplu lucru: cu atat de chinuim mai mult cu viitorul, sau chiar cu trecutul, pierdem momentul in care suntem acum, de unde doua ore arogante in care sa iti predice morala Carpe Diem.

Acelasi lucru l-a accentuat celalalt "Lebowski", care era un fel de extrema complet diferita a lui " Le Duderrino ". Vroia sa se afirme, sa ramana tinut minte, dar uita de fericire sau de lucrurile ce ne tin umani: ca urmare, in timp ce The Dude functiona pe principiul trairii momentului, alte personaje traiau in trecut (Vietnam) sau in viitor.... Altele erau prinse intr-o constanta calatorie spre un stil de viata mai special, sau extremisti ai stilului pe care vroia sa il aiba Dude, mai exact "nihilistii". Dar, ca fapt divers, Lebowski este cel mai imun si cel mai "sanatos".

Carpe Diem, brothers and sisters!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu