luni, 4 martie 2013

Welcome To The Machine


Welcome to the Machine
-         David A. Marin, Tobosarul.
VA ROG CITTI TOT CE AM SCRIS MAI JOS . NU O SA REGRETATI SI, CREDETI-MA, ESTE PENTRU BINELE VOSTRU CAT SI AL UMANITATII.

Inainte de orice, unii imi spun ca „Ai doar 13 ani”, „nu trebuie sa gandesti asa acum”, si tot felul de graieli de genul asta. Ca raspuns, o sa zic ca POT sa spun lucrurile astea, puteti si voi, cat timp vreti sa o faceti si cat timp va deschideti mintea catre ele. Suntem nevoiti sa gandim asa, daca vrem o schimbare. Cand planeta noastra dădea roade, unor pești le-au crescut picioare, caci au fost nevoiți sa evolueze. De ce am vrea o schimbare? Pai cititi mai departe. Da, stiu, sunt trei pagini afurisite, dar puteti sa faceti macar sacrificiul asta.

Scriu la momentul asta nu pentru a îmi exprima frustrarea adolescentina pentru câteva evenimente cu caracter de coincidenta negativa din viața mea personala, ci pentru a îmi exprima frustrarea către anumite lucruri ce îmi taie, putin cate putin, partea spirituala si individuala in fiecare zi.
Simt ca toata lumea cu care interacționez in ultima vreme, cel putin in mare parte, nu vorbește.  Întâlnesc din ce in ce mai putini oameni care pot vorbi cu adevărat… Restul sunt victime si produse ale abominației pe care noi o numim societate.  Aproape nimeni nu gândește pentru el însuși!

Pentru a explica asta, o sa îl citez pe futuristul/arhitectul/filozoful/artistul conceptual Jacques Fresco, fondator al Proiectului Venus.

<Daca ai lua un bebeluș francez si l-ai duce in Germania nazista, când ar creste mare ar spune
„Heil Hitler!” si „Deuschland Uber Alles!”. Daca ai duce același bebeluș francez in America, când ar creste ar spune „Yes sir, I’m an American and I’m proud of it!”. Ar avea accentul tarii unde a trăit, mentalitatea tarii respective, nu l-ai putea schimba. Acum, când omul asta vorbeste, oare vorbeste el, sau societatea sa?”>
Ceea ce vreau sa spun prin asta este ca nimeni nu mai gândește pentru el însuși, si toata lumea este o rotita dintr-un sistem. Nu exista individualism, si cel care exista este foarte vag si chiar stereotipic. Acest lucru se întâmpla peste tot in lume, si toate tarile si guvernele sunt corupte intr-un fel sau altul. Toate aceste lucruri sunt concepte ale Proiectului Venus, ce este o ideologie radicala si revoluționara. 

Singurul lucru care blocheaza acest proiect este faptul ca numitul Fresco este ateu, ceea ce automat stârnește ura in majoritatea popoarelor intolerante, din care, in mare, face parte si societatea majoritara româneasca, ce vine cu o mentalitate de genul, „Ma, daca respectivul nu e creștin, nu poate fi o persoana buna!”
Defapt, Fresco nu e nici macar ateu. La o conferința a sa, l-a citat pe Frank Lloyd Boyd, spunând, „Eu cred in Dumnezeu, il numesc pur si simplu Natura”.

Acum din nou, va intreb, aceasta mentalitate este mentalitatea fiecarei persoane in parte, sau a societatii in care au fost formati?

Alt lucru ce starneste ura este diferenta de „normalitate”. Normalitatea in sine este o absurditate. Tot Fresco spunea, de exemplu, in Imperiul Roman stravechi, in fiecare sambata si duminica crestinii erau aruncati la lei. Copii isi intrebau parintii „Tata/mama, pot sa merg sa vad luptele la arena de duminica?”, iar parintii i-ar fi raspuns, „Da, daca esti cuminte”. Erau oamenii astia nebuni? Nu. Erau normali. Erau normali pentru societatea lor la vremea asta.

Ca urmarea, normalitatea este subiectiva si, in final, o mare absurditate ce duce la conflict, la fel ca intoleranta si frica de schimbări.
Oamenii au fost obișnuiți cu un sistem, cu o societate, au fost crescuți in asta, si nu vor sa se schimbe nimic. Imi pare rau, dar societatea trebuie sa evolueze, omenirea trebuie se evolueze, pentru ca istoria nu are un apogeu si noi inca suntem in urma.

Multe dintre aceste lucruri au fost spuse in urma de ganditori precum Fresco. Chit ca nu vreau sa il idolarizez sau sa fac proiectul Venus sa para ca un cult, indemn pe orice ins deschis la minte sa se uite la macar una dintre conferintele sale. Poate avem speranta ca sa ne schimbam in ceva mai bun.
Dar destul cu vorba despre asta.

Eu VREAU SA VORBESC DESPRE TARA NOASTRA, ACUM, IN PREZENT, SI CEEA CE POTI FACE TU!

Okay, poate ca la aparente traim intr-o democratie, dar, in adevar, regimul este mult mai trist.
Hai sa exemplificam.  Un Cutarescu nu are voie sa aiba parul lung sau sa se imbrace dupa poftele sale la scoala, si majoritatea profesorilor urasc ca cineva sa se ridice si sa isi exprime opinia. Daca cineva face asta, este pedepsit.

 Ca argument la „parul lung si haine diferite”, mi-a fost raspuns in urmatorul fel: „Pai daca Xulescu e sarac si Cutarescu nu, si Cutarescu vine imbracat cumva si Xulescu altcumva, mai saracios, Cutarescu va face misto de Xulescu…”. Stiti ce e trist aici? Nu scoala ar trebui sa se lupte impotriva prejudecatii si a lucrurilor de genul asta? Din pacate, pot sa va asigur ca nimeni nu iese din scoala ca o persoana mai pozitiva sau mai negativa, mai rea sau mai buna. Nu. Aceste lucruri sunt determinate din nou de mediul in care este crescut(cat timp nu isi deschide ochii si nu gandeste pentru el).

Scoala in Romania nu te invata sa fii obiectiv. Nu te invata sa gandesti pentru tine. Nu te invata cum sa fii creativ, artistic, stintific sau logic. Scoala noastra te invata cum sa functionezi intr-un sistem. Te invata cum sa fi o rotita dintr-o masinarie, si cum sa iti traiesti toata viata dand in cap umil, luand tot ce iti baga pe gat guvernul cat si lumea.  Ca raspuns, citez „De cand eram tanar, am avut o decizie intre aroganta onesta si umilința ipocrita. Am ales prima varianta si nu regret nimic” – Frank Lloyd Boyd.

In ansamblu, sistemul te transforma intr-un robot. „Another Brick in the Wall”, ca sa zic asa.
Pentru a ajuta la mentinerea acestui lucru, scoala iti baga prin cap informatii in excess, si alte lucruri ale trecutul, nefolositoare. Guvernul sau sistemul invatamantului roman nu vrea pe nimeni sa gandeasca deschis, liber, futurist sau diferit de un standard predestinat.

Ce e asta? Pai X vrea sa faca ceva, Y nu ii da voie sa faca asta, dar cat timp nu o face, X este in siguranta, traieste in pace. Eventual, daca X da din cap constant, poate sa faca si bani si sa traisca „fericit”.
Deschideți-va ochii. Regimul duce spre comunism, cu o fatada liberala.  
Este o cenzura atat fizic cat si intelectual, si individualismul fiind distrus, ajungem rotitie dintr-un sistem, similare, stereotipice, docile si „fericite”.

Poate ca traim in democratie, aparent, dar cat timp subconstientului tinerilor din scoli, din care fac parte si eu, le este indus comunismul, atunci vom pierde conceptul libertatii adevarate.

Pe langa asta, majoritatea tinerilor din aceasta generatie fiind ignoranti si nepasatori, nici nu isi dau seama si nici nu vor sa schimbe ceva. Cand vor creste, vor fi produse ale unui sistem spalator de creiere.

Nimeni nu spune sa va ridicati impotriva profesorilor, sau sa va riscati notele si toate cele, dar macar nu picati in sistemul asta. Nu va lasati manipulati. Nu ganditi cum va spun parintii, profesorii, sistemul sau televiziorul. Nici cartile. Luati toate informatile ce va sunt date de sursele in care aveti incredere, printe care ar trebui sa fie si cartile, si FORMATIVA OPINIA VOASTRA. Fiti individuali. Nu va lasati categorizati ca un „roman”. Fiti mai mult de atat.

Nu va alegeti cariera pentru ca pare „sigura” sau „linistita”. O sa regretati traind intr-un birou de trei pe trei metri toata viata voastra. Alegeti-va un drum ce va place voua. Scriitor, tobosar, pictor, filozof, comediant, actor, regizor… Orice va puneti in cap, daca vreti, puteti sa o faceti. Trebuie doar sa schimbam  societatea.
Altfel, vom ramane iarasi o tara cu 50 de ani inaintea alteia. Partea si mai trista este ca tara cu care compar 
Romania aici este si ea, la randul sau, corupta.

Lumea nu funcționează cum trebuie.

Este timpul sa evoluam. Si, prin natura noastră omeneasca, putem sa facem asta.
Mai am cateva P.S.-uri de facut.

Este ca si cum Romania, si lumea in general, ar tinde sa creeze o „minte colectiva”. O minte colectiva se refera la un mecanism, mai multe ființe sau roboti (fiind un termen relativ „SF”), ce au același scop si gândesc la fel. Este o singura ființa sub mii si mii de subdivizii, ca un organism extraterestru cu scop de dominație a pamantului. Acum va uitati la mine si spuneți, „Ce bazaconii spune asta?”. Ce vreau sa spun, cititorule, este ca religia predata ca doctrina, si lipsa de libertate de ați alege propria religie si opinie in viața duce spre crearea unei minți colective. Aceasta minte colectiva va fi vaga, da, dar odată creata ( nu spun ca nu exista deja, in mare parte), corporatile vor avea control deplin asupra noastră. Nu lăsați asta sa se întâmple. Nu lăsați sa vi sa piardă sclipirea din ochi.

Ovidiu Molocea mi-a spus acum câteva luni ca am o privire diferita de alții, ca mereu ma uit in viitor. Si voi o aveți, trebuie sa o dezvoltați: O sa apăra când o sa aveți un scop in viața si o sa vreți sa schimbați ceva… Sa fiti Anarhiști Intr-un Sistem.
Daca nu, daca ignoranti acest indemn, am sa va spun un simplu lucru…
Welcome to the Machine. Put your soul in the box to your left and come fix the wheels.
(Bun venit in „sistem”. Pune-ti sufletul in cutia de langa tine si vino sa repari rotitele).

Aici sunt conferintele lui Fresco:






Si de acum 30 de ani:






AVEM SOLUTII... LE PUTEM APLICA.
Trebuie doar sa detronam sistemul ce, incet incet, ne spăla de vlaga…
"A te lupta pentru pace e ca si cum ai face sex pentru virginitate"
   - George Carlin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu